Myclub

HANS FÖRLÄNGER - & ROBERT ANSLUTER

Publicerad 2015-11-03 16:48
Img 0129
Organisationen i Akademin fortsätter ta sin form för nästa säsong. I veckan har det blivit klart att Hans Gren förlänger som Spelarutvecklare över säsongerna 2017-2018 och Robert Vilahamn ansluter som ny Huvudtränare för ÖIS U/U19-lag nästa säsong. Niklas Allbäck kommer ta ett steg tillbaka på tränarsidan och istället lägga mer fokus på sin andra roll som Akademichef.

Personerna själva säger så här om fortsättningen -

Hans: Det känns mycket inspirerande och spännande att för egen del få ytterligare två år i det team som arbetar med Öis spelarutveckling och Akademi. Vi har kommit en bit på vägen och får vi bara arbeta med kontinuitet och bra resurser så kommer vi att på allvar ta upp kampen om att bli "bäst i stan" på att fostra kommande elitspelare!

Robert: Jag känner mig privilegierad att få möjligheten att arbeta som tränare för Örgryte IS U-trupp och det känns stimulerande att få chansen att vara med och utveckla såväl föreningen som de yngre spelarna. Jag har under de sju senaste åren arbetat som tränare för seniorlag där primärt fokus har varit att nå lagresultat. Det känns därför väldigt inspirerande och spännande att nu få prioritera spelarnas utveckling i första hand. Jag anser dock att god utveckling går hand i hand med en stark vinnarmentalitet, så givetvis kommer jag lägga stor vikt vid att spelarna skall vilja vinna allt som går att tävla i. Jag vet av egen erfarenhet vad som krävs som spelare för att ta steget upp från U-trupp till A-trupp i en elitförening och jag arbetar idag som förstelärare och idrottslärare. Så att som pedagog och fotbollstränare få arbeta med en U-trupp i en elitförening, där spelarna har som målsättning att bli professionella fotbollsspelare, känns väldigt passande och inspirerande!

Niklas: Det känns otroligt kul att vi lyckats dels förlänga med Hans men också att vi får in Robert i vår Akademi. Att ersätta sig själv som huvudtränare har varit speciellt men samtidigt är jag helt övertygad om att Robert är rätt person för att driva utvecklingen vidare i vårt äldsta Akademilag. Satsningen som vi gör med Hans och Robert rimmar väl med de mål som Akademin har för att återigen etablera oss på allvar i de absolut högsta Ungdomsserierna i landet - och det skall bli väldigt roligt att jobba vidare tillsammans mot just dessa målen under de kommande åren.

Robert tar över huvudansvaret med start 1a januari.

/ ÖIS Akademi

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub